ВФЕУ
Тел.: (0432) 53-62-59, 067-36-99-838

Вінницький фінансово-економічний університет

Meню

Покладання квітів до меморіальної дошки на честь Двічі героя Радянського Союзу, маршала Москаленка Кирила Семеновича

   14.05.2015 | irina102

pokladannya-2015-1.jpg (51.2 Kb) 8 травня, у День пам'яті та примирення, о 10 год. по всій Україні, і зокрема у м.Вінниці, відбулося покладання квітів до пам'ятників та меморіальних місць, пов'язаних з Другою світовою війною.

Цього дня професорсько-викладацьким складом та студентством Вінницького фінансово-економічного університету була здійснена урочиста хода та покладання квітів до меморіальної дошки на честь Двічі героя Радянського Союзу, маршала Москаленка Кирила Семеновича — командувача 38-ю армією, що визволяла м.Вінницю в березні 1944 року. pokladannya-2015-1.jpg (51.2 Kb)8 травня, у День пам'яті та примирення, о 10 год. по всій Україні, і зокрема у м.Вінниці, відбулося покладання квітів до пам'ятників та меморіальних місць, пов'язаних з Другою світовою війною.

Професорсько-викладацький склад та студенство Вінницького фінансово-економічного університету приєдналося до цих заходів, щоб гідно вшанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні; висловити повагу усім борцям проти нацизму; увічнити пам’ять про загиблих воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни. Цього дня була здійснена урочиста хода та покладання квітів до меморіальної дошки на честь Двічі героя Радянського Союзу, маршала Москаленка Кирила Семеновича — командувача 38-ю армією, що визволяла м.Вінницю в березні 1944 року. Українець з Донбасу, закоханий в слово, літературу, був рішучим полководцем, названим “генералом наступу”, адже з усіх видів оборони обирав наступ. Людина неординарних рішень і дій, який іноді йшов супротив наказів, сміливий і рішучий, турботливий командир, що переймався життям і побутом простих солдат, талановитий стратег і воєначальник.

Біля пам'ятної дошки студенти і викладачі провели невеликий мітинг, разом заспівавши Гімн України, згадавши заслуги і генерала Москаленка, і усіх простих солдат, вшанувавши їх пам'ять хвилиною мовчання. Віддавши шану полеглим, студенти вирішили привітати з пам'ятною Перемогою і поранених в АТО бійців, що лікуються в госпіталі ВПС, біля якого і знаходиться меморіальна дошка. Вони закупили цигарки і солодощі та вирушили в лікарняні палати, щоб не тільки передати дарунки, але й особисто подякувати молодим захисникам Батьківщини, що зазнали поранень, підтримати їх, підняти настрій. Зі щирою радістю, а іноді й зі сльозами на очах сприймали бійці АТО вітання наших студентів. Хвиля взаємної вдячності за турботу і добрі слова окутала наших волонтерів.

Здоров'я і миру усім живим! Вічна пам'ять полеглим!


pokladannya-2015-3.jpg (88.22 Kb)
pokladannya-2015-4.jpg (77.83 Kb)
pokladannya-2015-2.jpg (65.76 Kb)


UFPR no Facebook 1 Instagram
Вінницький фінансово-економічний університет
21037, м. Вінниця, вул Пирогова 71а
Тел.: (0432) 53-62-59, 53-36-80
E-mail: [email protected]


©2020 - Вінницький фінансово-економічний університет

_